Tandläkare Pia Alberius

Tandläkare Pia Alberius

Pia Alberius är född 1954 i Småland och utbildades till tandläkare på Tandläkarhögskolan (heter nuförtiden Tandvårdshögskolan) i Malmö. Efter ett par kortare vikariat vid Folktandvården började hon 1981 arbeta som privattandläkare först i Ljungby och sedan 1983 i Helsingborg.

Hon driver sedan ca 13 år tillbaka kliniken tillsammans med sin man som är plastikkirurg i den egna villan i stadsdelen Tågaborg i Helsingborg.

Pia har genom åren vidareutbildat sig inom ett flertal områden, gått många specialistkurser och även ansvarat för vidareutbildningskurser för tandsköterskor och tandläkare.

Pia har även volontärarbetat i bl a Israel och på Filippinerna.

Pia är ledamot i Sveriges ledande organisation för estetisk tandvård Swedish Academy for Cosmetic Dentistry (SACD) och medlem American Academy for Cosmetic Dentistry (AACD). Dessutom är hon mentor för Nordic Esthetic Group, ett nätverk för kvinnliga tandläkare inriktat på estetisk tandvård.

Pia är utbildad i bettfysiologi på Dawson Academy i Florida, USA, en specialutbildning för avancerad bettanalys. Omfattande kunskaper om bettets funktion krävs för att få maximal hållbarhet på kron- och broterapi, inte minst skalfasader.

Pia blev utsedd till Månadens Estetiske Tandläkare mars 2012 på SACD’s informationshemsida ”En Mun Som Min” och presenterade där några patientfall. Se följande länk: http://www.enmunsommin.se/

Pias devis: BOTA BRA MEN HÄMMA BÄST !!

 

 

Comments are closed.