Plastikkirurg Per Alberius

Plastikkirurg Per Alberius

Plastikkirurg Per Alberius

Per Alberius är född 1951 och är både läkare och tandläkare. Han blev med dr. 1983, docent i anatomi 1987 och docent i plastikkirurgi 1991. Han utbildades till plastikkirurg vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och har arbetat som överläkare vid Plastikkirurgiska kliniken, Universitets-sjukhuset MAS i Malmö, ett arbete som sedan 1994 varit förlagt till Universitetssjukhuset i Lund.

Arbetet vid Universitetssjukhuset i Lund har innefattat huvudsakligen komplexa rekonstruktioner efter cancerbehandling, (bl.a. med så kallad mikrovaskulär teknik där små blodkärl som försörjer en viss vävnad, ex. hud-underhud eller muskel, på ett ställe på kroppen kan förflyttas och kopplas in på nya kärl i en annan kroppsdel; härigenom kan vävnad utnyttjas för att täcka uppkomna defekter efter cancerkirurgi eller täcka allvarligt skadade områden).

Ett stort intresse har varit att utveckla operationer för skallmissbildningar på små barn, där skelettet hindrats att växa rätt från början av att skallsömmarna förbenats för tidigt. Tekniken där skallens ben lossas och tillpassas för att normalisera skallformen kallas för craniofacial kirurgi. Vidare har han stor erfarenhet av att operera patienter med ansiktsförlamningar (facialispares) och mer omfattande skador efter större olycksfall.

Att arbeta med rekonstruktiv plastikkirurgi vid en universitetsklinik har varit en nyttig och nödvändig grundutbildning för Per innan han startade med den estetiska plastikkirurgin vid sin privata klinik. Detta har för Per varit en grundpelare för att möjliggöra en bred kompetens och tillgång till kunskap på bred front.

Han har författat ett sextiotal vetenskapliga artiklar och är vetenskaplig bedömare i flera internationella vetenskapliga tidskrifter.

Per Alberius är medlem av flera specialistföreningar, inklusive Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi och American Society of Plastic Surgeons.

Arbetet bedrivs i samarbete med välutbildad och erfaren personal inom plastikkirurgi och tandvård.

Läs gärna mer om mina utbildningar och erfarenheter här.

 

 

Comments are closed.