Bilder från vår klinik i Helsingborg

Birgit Drott
Operationssköterska

I operationssalen är det Birgit som är chef och en välmeriterad sådan. Hon assisterar Per vid alla operationer och de har arbetat ihop i 15 år. Efter så lång tid tillsammans går operationerna smidigt och ord är i många fall onödiga, även om Birgit tycker om att prata, både mycket och fort. Birgit är också operationssköterska vid ögonoperationer vid SUS i Lund och har tidigare arbetat med rekonstruktiv kirurgi på Plastikkirurgiska kliniken i Malmö och även på Akademikliniken i Malmö.

Birgit har familj bestående av man och två vuxna barn. Utanför jobbet håller Birgit sig i topptrim med  både styrketräning flera dagar i veckan och skidor under säsongen.

Camilla Ljungerud
Koordinator och sjuksköterska

Camilla smörjer urverket, är vår klippa och allas glada kompis. När du ringer till kliniken och när du kommer på besök så är det Camilla som tar emot dig. Det är också Camilla som förbereder dig inför operation och är hos dig när du vaknar efter narkosen. Och gör du ögonlockskirurgi är det Camilla som assisterar.
”Jag har arbetat på Alberius-kliniken i sju år nu och jag tycker det är ett spännande jobb. Våra patienter är förväntansfulla och glada och ger oss så mycket positiv feedback.”
När Camilla inte jobbar har hon sambon, sin vuxna dotter och hunden Bozze och ett stort umgänge att umgås med. Dessutom finns värdefull tid för Yogaklasser,
renoveringen av sommarstugan i Åhus och föreläsningar
inom kvantfysik.

Malin Rundgren
Narkosläkare

Malin är sedan 6 år en av narkosläkarna på Alberius-kliniken, ett arbete hon delar med jobb på lasarettet i Lund.

Malin är Lundabo och en kvinna i stark fysisk form. Är vädret fint, blir det cykel hem till Lund på kvällarna- en bra träning inför Svenska Klassikern som skall göras nästa år tillsammans med två av sina tre barn. Lidingöloppet avklarat!

Att det blev narkosläkare som specialområde är nog ingen slump. ”Jag är en kontrollmänniska och jag tycker om att hantera akuta situationer”.

”Jag tycker det är jätteroligt att jobba med Per.
Patienterna som kommer hit är fulla av förväntan, de är positiva och glada och ofta en stor kontrast till mitt arbete med i flesta fall akutpatienter i Lund”.

Monica Vinje
Operationssköterska

Monica har arbetat på Alberius-kliniken i omgångar men arbetar nu mest i ett bemanningsföretag men ger oss ett värdefullt handtag vid behov. Sjuksköterska har hon varit i 15 år med arbete bl a på ortopeden och barnkirurgen.

”Jag tycker mycket om mitt jobb på Alberius-kliniken. Per är toppen; rolig, noggrann, trevlig och omtänksam. Och väldigt petig, något man måste uppskatta i den här branschen”.

Det finns såklart ett liv utanför operationssalen och då bakas det, promeneras i skogen och kelar med hunden och katterna.

Anna Jansons
Sjuksköterska

Anna har varit kvällssjuksköterska på Alberius-kliniken sedan 2001, ett jobb som hon har parallellt med sitt arbete som skolsköterska. Per och Anna träffades första gången 1993 på neurokirurgen i Lund där Per arbetade med bl a rekonstruktiv kirurgi hos barn som var födda med missbildningar av skallen. Anna var sjuksköterska. När Anna flyttade från Malmö till Helsingborg 2005, fick hon jobb hos Per.

Anna är född i Kalmar, har bott en längre period i Stockholm och hamnade till slut i Skåne tack vare kärleken. Och här kommer hon att stanna. Det gamla nergångna huset i Ramlösa brunnspark som de varsamt renoverat upp rymmer man, två barn och två katter. Att renovera gamla hus är något de båda tycker mycket om. Det har lett familjen till ett nytt renoveringsprojekt, denna gång i Småland. ”Det kommer bli vårt enkla sommar- och fritidshus dit vi kan åka för att bara gå och skrota och njuta av skogen och sjön, hitta lugnet och leva ett enkelt liv med matlagning, gott vin och böcker”.

Johanna Erneholt
Sjuksköterska

Johanna är ny i vårt team men är en erfaren sjuksköterska.
De patienter som kommer träffa Johanna är de som behöver återhämtning efter operation. På dagarna jobbar Johanna som BVC-sköterska och distriktssköterska på vårdcentralen. ”Jag fick kontakt med Per via en vän som arbetat på Alberius-kliniken i många år. Jag känner mig glad  och stolt över att få vara en del av Alberius-kliniken. Patientgruppen hos Alberius-kliniken är en annan än de jag normalt träffar. Ser fram emot att få ge patienterna en positiv upplevelse här på Alberius kliniken”.

Johanna bor sedan 11 år tillbaka i Ramlösa med man och två barn.
Vardagen fylls med träning i alla dess former. Min  stora passion är att få skapa med händerna vilket kan vara allt från silversmide, trädgårdsarbete och inredning.

Christer Malmros
Narkosläkare

Christer och Per träffades redan under studietiden i Lund när de båda läste till läkare. Deras vägar skildes efter det, men när Per startade upp sin egen praktik kontaktade han Christer för att höra om han ville arbeta med honom. Och på den vägen är det. Christer har varit med från början och jobbar som narkosläkare vissa timmar i månaden på kliniken.

Christer blev färdig specialist 1988 och tidigare i karriären har han varit överläkare i Lund och sedan 25 år tillbaka jobbar han som narkosläkare på Helsingborgs lasarett.

Helsingborg är också platsen där han bor med fru och son, njuter av livet och håller igång med tennis och golf på sommaren.


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss