Fettsugning

Skulptera fram en smalare silhuett

En fettsugning är en metod som permanent avlägsnar fett, formar och skulpterar dig. Det är inte en metod för viktminskning.

Med vår säkra teknik kan du snabbt återgå till vardagen.

Även på en normalviktig och vältränad kropp kan vissa områden ställa till bekymmer. Diet och träning har otillräcklig effekt och hjälper bara lite eller inte alls. Detta hänger ihop med ärftliga faktorer och hormonorkestern i vår kropp som styr fettcellernas fördelning och placering.

Fettsugning eller liposkulptur – ett annat namn för fettsugning – innebär att vi söker skulptera fram en vacker kontur och ibland utför vi även en fett-transplantation samtidigt.

För ett bra resultat bör du först ha nått din egen idealvikt, om du nu inte redan har den. Själva fettsugningen rättar sedan till formen.

Når det djupa fettlagret
. Kroppsfettet ligger på de flesta ställen i två lager i huden, ett ytligt och ett djupt. Oftast åtgärdar vi det djupa lagret med en fettsugning.

Fettsugning av det ytliga lagret utför vi bara vid speciella tillfällen. Den kan lätt ge ojämnheter. Celluliter (se nedan), som är ett ytligt problem, förbättras inte särskilt mycket av fettsugning.

Kalaskula eller ölmage beror oftast på att du har för mycket fett inne i buken. Det kan inte avlägsnas med fettsugning.

Fettsugning lämpar sig främst för buk, flanker, ridbyxlår och lårens insida. Metoden kan även användas på halsen, men där är ett halslyft eller en ansiktslyftning med korrektion av både muskel och fett på halsen ofta ett klart bättre alternativ. På halsen kan fettsugningen ge ärr som försvårar senare kirurgi.

Säker teknik med snabbt resultat. 
Alberius-kliniken använder en aktuell teknik kallad SAFE (förkortning av Separation, Aspiration and Fat Equalization; dessutom naturligtvis också en ordlek; eng. safe = sv. säker), där vi först sprutar in vätska som bland annat innehåller lokalbedövningsmedel och adrenalin för att minska blödningsrisken,  och sedan i olika steg minskar och modellerar fettet under huden för att få ett jämnt lager och minska risken för ojämnheter.

Denna teknik ger ett säkert resultat med obetydlig smärta efteråt. Det innebär att du som regel snabbt kan återgå till ditt vanliga liv.

Viktigt! Inför fettsugningen bör du ha nått din planerade vikt. Du ska inte planera ytterligare viktnedgång efter ingreppet eftersom det då kan orsaka problem med dina proportioner. Du måste använda en gördel i kompressionssyfte i två månader efteråt.

”Celluliter” är ett stort problem för många kvinnor, men förekommer inte hos mannen. Celluliterna beror på bindvävsstråk mellan huden och ytliga muskelhinnan. Dessa stråk är fullt rörliga i horisontell riktning men inte i vertikal. Vid viktuppgång spänns stråken vilket ger gropar eller neddragningar i huden som kallas celluliter. Fettsugning påverkar inte detta fenomen.

Vi utför fettsugning under narkos eller lokalbedövning, beroende på omfattning.

Före/efter.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss