fettsugning plastikkirurgi

Fettsugning

- skulptera fram en smalare silhuett

Även på en normalviktig och vältränad kropp kan vissa områden på kroppen ställa till bekymmer. Diet och träning har otillräcklig effekt och hjälper bara lite eller inte alls. Detta hänger ihop med ärftliga faktorer och hormonspegeln i vår kropp som styr fettcellernas fördelning och placering.

En fettsugning är inte en bantningsmetod, men den kan hjälpa dig att få en vackrare silhuett när du nått din idealvikt. Det är en metod som permanent avlägsnar fett och formar och skulpterar dig, så att du slipper hålla in magen när du ser dig i spegeln.

Med vår säkra teknik kan du snabbt återgå till vardagen efteråt utan större smärtor.

Fettsugning
Liposkulptur (kroppskonturering) är ett nytt namn för fettsugning. Det innebär att vi söker skulptera fram en vacker kontur, och ibland utför vi även en fett-transplantation samtidigt.

Det är dock viktigt att inse att fettsugning INTE är en bantningsmetod. Ingreppet kan inte ersätta motion eller sunda kostvanor. Det är snarare tvärtom. För ett bra resultat bör du först ha nått din egen ”idealvikt” (om du nu inte har det från början). Själva fettsugningen ”putsar” sedan till formen.

Kommer åt det djupa fettlagret
Kroppsfettet ligger på de flesta ställen i två lager i huden, ett ytligt och ett djupt. Oftast åtgärdar vi det djupa lagret med en fettsugning.

Fettsugning av det ytliga lagret utför vi bara vid speciella tillfällen. Det kan lätt ge ojämnheter. Tyvärr innebär det att celluliter, som är ett ytligt problem, inte förbättras särskilt mycket av en sådan här operation.

Du bör också känna till att en ”kalaskula” eller ”ölmage” oftast beror på att du har för mycket fett inne i buken, och kan alltså inte avlägsnas med en fettsugning.

Fettsugning lämpar sig främst för buk, flanker, ridbyxlår och lårens insida. Metoden kan även användas på halsen, men där är en ansiktslyftning är ett klart bättre alternativ sett i ett längre perspektiv. På halsen kan fettsugningen skapa ärrbildningar som försvårar senare kirurgi.

Säker teknik med snabbt resultat
Vi använder oss av en aktuell, ”supervåt” teknik, där vi innan operationen sprutar in vätska som bland annat innehåller lokalbedövning och adrenalin. Detta minskar blödningen och ”spränger isär” fettet.

Denna teknik ger ett säkert resultat med enbart obetydlig blödning och smärta efteråt. Det innebär att du i regel snabbt kan återgå till ditt vanliga liv.

För denna metod måste du ha nått din planerade vikt och du får inte planera ytterligare viktnedgång efter ingreppet. Det kan orsaka problem med dina proportioner.

Du måste också använda en gördel i kompressionssyfte i två månader efteråt. Detta är en förutsättning för att resultatet ska bli bestående.

Om du inte sköter kompressionen ordentligt riskerar du att utrymmet där fettet avlägsnats fylls med vävnadsvätska. Det kan i värsta fall leda till ett mer kosmetiskt störande utseende än före operationen.

Vi utför fettsugning under fullnarkos eller lokalbedövning, beroende på omfattning.

 

Före och efter bilder.

fettsugning plastikkirurgi

fettsugning plastikkirurgi

fettsugning plastikkirurgi

fettsugning plastikkirurgi

fettsugning plastikkirurgi

 

Comments are closed.