Bukplastik – bli kvitt magens överskottshud

Efter hårdbantning eller graviditet följer tyvärr inte huden med.

Det enda effektiva sättet att bli av med detta överskott är bukplastik. Vi tar bort överflödig hud och stärker samtidigt muskelstödet i buken.

Metoden passar när en fettsugning inte räcker för att komma tillrätta med hänget.

Efter en kraftig bantning eller graviditet förlorar huden ofta sin elasticitet, vilket innebär att även om underhudens fettmängd har minskat drar huden inte ihop sig. Detta häng kan orsaka hygieniska problem som fukt och eksem. Det ser extra trist ut när det även involverar ljumskarna.

Detta överskottshäng kan du tyvärr inte träna bort. Det enda effektiva sättet att bli av med det är med ett kirurgiskt ingrepp.

Bukplastik (eller rättare sagt bukväggsplastik) utför vi för att avlägsna ett ”förkläde” av överskottshud. Detta sitter oftast nedtill på buken, men ibland även över naveln.

Allt överskottshäng bort
. En bukplastik innebär att vi lossar huden från blygdbenet och ljumskarna upp till revbensbågen (bild 2). Vi förstärker ditt bukmuskelstöd med flera specifika åtgärder (bild 3). När huden dras nedåt för att få bort hänget måste även naveln flyttas innan själva hänget avlägsnas (bild 4). Vi åtgärdar samtidigt ett eventuellt överskottshäng i ljumskregionen.

Alberius-kliniken är mycket noga med eftervården och ger dig råd och instruktioner för ett smidigt och komplikationsfritt läkande. Du får t.ex. använda en kompressionsgördel i några veckor för att hjälpa bukväggen att växa fast mot underlaget och även för att minska svullnaden.

Operationen utförs under narkos. Vi använder alltid moderna narkosmetoder. Obehag efter operationen som svår smärta och illamående är därför inte vanligt och du återhämtar dig snabbt.

Före

Efter

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss