Bukplastik

Bukplastik – bli kvitt magens överskottshud

Det enda effektiva sättet att bli av med ett detta är en bukplastik. Vi tar bort överflödig hud och stärker samtidigt muskelstödet i buken.

Metoden används när en fettsugning inte räcker för att komma tillrätta med hänget.

Efter en kraftig bantning eller graviditet förlorar huden ofta sin elasticitet, dvs. huden drar inte ihop sig som man önskar. Och man kan inte träna bort det. Det enda effektiva sättet att bli av med överskottet är ett kirurgiskt ingrepp.

Bukplastik (eller rättare sagt bukväggsplastik) utför vi alltså för att avlägsna ett ”förkläde” av överskottshud. Detta sitter oftast nedtill på buken, men ibland även över naveln. Nästan alltid har de raka bukmusklerna som löper uppifrån-och-ner centralt på magen glidit isär och behöver stabiliseras för ett bra funktionellt och kosmetiskt resultat; dessutom blir då muskelstödet bättre för både för mage och rygg.

Före

Bukplastik före.

Efter

Bukplastik efter.

För dig som vill ha mer fakta:

Vi lossar huden från blygdbenet och ljumskarna ända upp till revbensbågen (bild 2). Därefter förstärker vi ditt bukmuskelstöd med flera specifika åtgärder (bild 3). När huden dras nedåt för att ta bort hänget måste även naveln flyttas (bild 4). Vi åtgärdar samtidigt också ett eventuellt överskottshäng i ljumskregionen.

Operationsförlopp vid bukplastik.

Alberius-kliniken är mycket noga med eftervården och ger dig råd och instruktioner för ett smidigt och komplikationsfritt läkande. Du får använda en kompressionsgördel i några veckor för att hjälpa bukväggen att växa fast mot underlaget och för att minska svullnaden.

Operationen utförs under narkos. Vi använder alltid moderna narkosmetoder och du återhämtar dig snabbt.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss