Bukplastik Plastikkirurgi

Bukplastik

- bli av med magens överskottshud genom plastikkirurgi

Efter en kraftig viktminskning, som efter hårdbantning eller graviditet, hänger tyvärr inte huden med. Efter att ha tänjts ut så mycket förlorar den sin elasticitet och resultatet blir hängande överskottshud.

Det enda effektiva sättet att bli av med detta är med en bukplastik. Vi tar bort överflödig hud, och stärker samtidigt muskelstödet i buken.

Bukplastik (eller rättare sagt bukväggsplastik) utför vi för att avlägsna ett ”förkläde” av överskottshud. Detta sitter oftast nedtill på buken, men ibland även över naveln. Vi stärker samtidigt bukväggens muskelstöd.

Metoden passar när en fettsugning inte räcker för att komma tillrätta med hänget.

Går inte att träna bort
Efter en kraftig bantning eller graviditet förlorar huden ofta sin elasticitet, vilket innebär att även om underhudens fettmängd har minskat drar huden inte ihop sig. Detta häng kan orsaka hygieniska problem som fukt och eksem. Det ser extra trist ut när det även involverar ljumskarna.

Detta överskottshäng kan du tyvärr inte träna bort. Det enda effektiva sättet att bli av med det är med ett kirurgiskt ingrepp.

Vi tar bort allt överskottshäng
En bukplastik innebär att vi lossar huden från blygdbenet och ljumskarna upp till revbensbågen (bild 2). Vi förstärker dina bukmuskler med flera specifika åtgärder (bild 3) och flyttar naveln till sitt nya läge (när huden dras nedåt för att få bort hänget måste även naveln flyttas) innan själva hänget avlägsnas (bild 4). Vi åtgärdar samtidigt ett eventuellt överskottshäng i ljumskregionen.

Vi är mycket noga med eftervården och ger dig råd och instruktioner för ett smidigt och komplikationsfritt läkande. Du får bland annat använda en kompressionsgördel i några veckor för att hjälpa bukväggen att växa fast mot underlaget, och även för att minska svullnaden. Operationen utförs under narkos.

Bukplastik Plastikkirurgi

 

Före och efter bilder.

Bukplastik Plastikkirurgi

Bukplastik Plastikkirurgi

Bukplastik Plastikkirurgi

Bukplastik Plastikkirurgi

 

Comments are closed.