Bröstförstoring

Bröstförstoring

Större bröst som ser naturliga ut genom förstklassig plastikkirurgi

På vår klinik väljer vi att lägga snittet under bröstet av flera skäl. Ingreppet kan då göras mer exakt och med mindre blödningsrisk. Det är också mindre risk för sena infektioner. Dessutom blir snittet oftast så gott som osynligt; det är ett otroligt tunt snitt som läggs i själva bröstfåran.

Vi använder uteslutande bröstproteser av högsta kvalitet och har massor av olika implantatstorlekar och modeller att välja bland för att ge dig en vacker och proportionerlig (”skräddarsydd”) byst.

 

Varför först inte se vår introduktionsfilm om bröstförstoring? En kort men informativ beskrivning av hur vi tänker och gör.

 

För din trygghet tillämpar vi den säkraste metoden. På Alberius-kliniken använder vi oss av den säkraste kirurgiska tekniken. Vi lägger ett diskret snitt under bröstet i själva bröstfåran. Ett snitt i bröstfåran blir närmast osynligt men exponerar bröstvävnad och muskulatur bäst. Detta ger maximal kontroll för att varsamt placera implantatet och även hantera eventuella blödningar under operation. När man använder droppformade implantat måste man tillämpa denna metod eftersom man måste se exakt hur det placeras i alla riktningar för att resultatet ska bli bra och att implantatet ligger stabilt.

En del kirurger placerar bröstimplantaten via ett snitt i armhålan. Generellt i världen är det relativt få plastikkirurger som använder denna metod. Metoden ger kirurgen mindre kontroll vilket gör det svårare att skapa ett blödningsfritt fält. Ofta ger denna teknik mer smärta efter operationen. Risken för efterblödning är klart större. Metoden har blivit föremål för viss oro eftersom det föreligger en viss begränsad risk också för att få in oönskade bakterier från armhålan under operationen.

Utförlig konsultation. 
Vid din konsultation går vi i detalj igenom hur ingreppet kommer att gå till. Vi informerar om vilket implantat som skulle passa dig bäst. Otroligt viktigt är dina egna tankar och önskemål. Vi försöker hitta en lösning som passar till din kropp.

Du får även med dig en utförlig skriftlig information så att du kan tänka igenom ditt beslut hemma i lugn och ro.

 

Enbart förstklassigt material. Självklart använder Alberius-kliniken enbart implantat av högsta kvalitet, med hög hållbarhet och garantier.

Företaget Mentor, som tillverkar de proteser Alberius-kliniken använder, är en av ytterst få godkända tillverkare av bröstimplantat på den amerikanska marknaden. Mentor erbjuder en livstidsgaranti för sina bröstimplantat.

Anatomiska (droppformade) implantat.
Runda bröstimplantat.

Både anatomiska och runda implantat. Vi använder oss av två olika protesformer. Dels s.k. anatomiska (droppformade), dels runda implantat. Båda innehåller en trögflytande silikon (”geléhallon”) och har en räfflad (kallas på fackspråk: texturerad) yta.

Trögflytande silikon, inget rinner ut när man skurit i protesen.

Dessa implantat är mer hållbara och de ger brösten en mer varaktig form utan risk att innehållet plötsligt försvinner (som med koksalt) eller förändras. De är motståndskraftiga mot formändring vid eventuella kapselproblem (se nedan).

Välj bland ett hundratal olika droppformade bröstmodeller. De anatomiska (droppformade) implantaten har en mer bröstlik form. Med mer än hundra olika implantatstorlekar och -former att välja bland kan vi ge dig en vacker och proportionerlig byst både vad gäller bredd, längd och profil.

Vid din konsultation mäter vi därför bröstet och planerar hur vi ska gå tillväga för att få ett naturligt resultat som passar till just din kropp. Vi väljer tillsammans en protes som passar din anatomi och dina önskemål.

Denna typ av implantat kostar lite mer. Å andra sidan blir resultatet proportionerligt och naturligt.

Den runda protesformen är vanligast och billigast. De runda proteserna ger ett något kortare ärr (som ändå knappt syns efter att sårmognaden är klar) och är utan risk för så kallad protesrotation.

Eftersom implantatet är runt kan man endast anpassa diameter och hur mycket bröstet lyfts fram. Dessa implantat ger ofta brösten en fylligare form upptill. Det är den vanligaste implantatformen idag.

Motverkar kapselskrumpning. Alla främmande material i din kropp avskärmas med en tunn bindvävskapsel, ett hölje runt implantatet. Denna kapsel kan i enstaka fall förtjockas och ställa till med stora problem.

Drar kapseln ihop sig kan bröstet bli hårt och ändra form och ibland ge smärta. Eftersom Alberius-kliniken använder ett texturerat implantathölje i kombination med det trögflytande silikoninnehållet, reduceras problemen vid en kapselskrumpning. När implantatet placeras under bröstmuskeln minskas risken ytterligare.

Praktiskt taget osynliga snitt. En analys av amerikanska plastikkirurgers val visar att en klar majoritet lägger snittet under bröstet, medan bara nio procent numera använder sig av snitt i armhålan. Dessutom visar färska data att snitt i armhålan medför en ökad förekomst av kapselproblem.

Vi använder alltid moderna narkosmetoder. Med vår skonsamma kirurgiska teknik återhämtar du dig snabbt.

Bild av patient som gjort bröstförstoring på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Bröstförstoring före/efter.
Bild av patient som gjort bröstförstoring på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Bröstförstoring före/efter.
Bild av patient som gjort bröstförstoring på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Bröstförstoring före/efter.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss