Bröstförstoring

Större bröst som ser naturliga ut genom förstklassig plastikkirurgi

En bröstförstoring kan innebära olika saker. Förutom att förstora en liten byst, kan du återfå din tidigare bröstform efter graviditet och amning eller minska skillnaden mellan två olika bröst.

Vi använder uteslutande material av högsta kvalitet och har nästan 200 olika implantatstorlekar och modeller att välja bland för att ge dig en vacker och proportionerlig byst.

 

Varför först inte se vår introduktionsfilm om bröstförstoring? En kort men informativ beskrivning av hur vi tänker och gör.

 

Många kvinnor väljer idag att genomgå plastikkirurgisk behandling för bröstförstoring.

Enbart förstklassigt material. Självklart använder Alberius-kliniken enbart implantat av högsta kvalitet, med hög hållbarhet och garantier. Vi använder enbart bröstimplantat från tillverkare godkända av amerikanska Food and Drug Administration (FDA), världens tuffaste medicinska myndighet. FDA kvalitetstestar alla medicinska produkter extremt noggrant.

Företaget Mentor, som tillverkar de proteser Alberius-kliniken använder, är en av ytterst få godkända tillverkare av bröstimplantat på den amerikanska marknaden. Mentor erbjuder en livstidsgaranti för sina bröstimplantat.

Du är med och bestämmer. Vanligtvis är en placering av implantatet under stora bröstkorgsmuskeln att föredra, men i vissa fall lämpar det sig bättre att lägga det bakom själva bröstkörteln. Vad som blir bäst för just dig går vi igenom vid din konsultation. Dina önskemål och tankar är självklart viktiga för oss.

För din trygghet tillämpar vi den säkraste metoden. På Alberius-kliniken använder vi oss av den säkraste kirurgiska tekniken. Vi lägger ett diskret snitt under bröstet i själva bröstfåran. Ett snitt i bröstfåran blir närmast osynligt men exponerar bröstvävnad och muskulatur bäst. Detta ger maximal kontroll för att varsamt placera implantatet och även hantera eventuella blödningar under operation. Vid användning av droppformade implantat måste man tillämpa denna metod eftersom man måste se exakt hur det placeras i alla riktningar för att resultatet ska bli bra.

En del kirurger placerar bröstimplantaten via ett snitt i armhålan. Generellt i världen är det relativt få plastikkirurger som använder denna metod. Metoden ger kirurgen mindre kontroll vilket gör det svårare att skapa ett blödningsfritt fält och god symmetri. Via ett snitt i armhålan måste kirurgen dissekera sig fram i vävnaden, antingen blint (vilket är vanligast) eller med titthålskirurgi för att skapa en ficka för implantatet.

Risken att få in oönskade bakterier från armhålan är sannolikt liten, men metoden har ändå blivit föremål för viss oro. Man spekulerar i att bakterier som följt med protesen in i proteshålan orsakat många av de problem man beskyllt silikonet för.

brostforstoring_1

Både anatomiska och runda implantat. Vi använder oss av två olika formgivningar. Dels s.k. anatomiska (droppformade), dels runda implantat. Båda innehåller en trögflytande silikon (”geléhallon”) och har en räfflad (kallas på fackspråk: texturerad) yta.

Trögflytande silikon, inget rinner ut när man skurit i protesen.

Dessa implantat är mer hållbara och de ger brösten en mer varaktig form utan risk att innehållet plötsligt försvinner (som med koksalt) eller förändras. De är motståndskraftiga mot formändring vid eventuell kapselproblematik (se nedan).

Flytande silikon däremot ger mer slitage av implantathöljet, framför allt om protesen är underfylld och mjuk. Detta kan orsaka en så kallad rippling på bröstet (vertikala hudveck). Dessutom påverkas bröstets form ofta mer negativt vid kapselbildning.

Motverkar kapselskrumpning. Alla främmande material i din kropp avskärmas med en bindvävskapsel, ett hölje runt implantatet. Denna kapsel kan i vissa fall ställa till med stora problem.

Drar kapseln ihop sig kan bröstet bli hårt och ändra form. Eftersom Alberius-kliniken använder ett texturerat implantathölje i kombination med det trögflytande silikoninnehållet, reduceras problemen med kapselskrumpning. När implantatet placeras under bröstmuskeln minskas risken ytterligare.

Viktigt är att operationen genomförs med skonsam teknik och med minimal blödning samt att antibiotika ges i samband med operationen.

Välj bland över 200 olika bröstmodeller. De anatomiska (droppformade) implantaten har en mer bröstlik form. Med nästan 200 olika implantatstorlekar att välja bland kan vi ge dig en vacker och proportionerlig byst både vad gäller bredd, längd och profil. Detta ger oss möjlighet att styra hur mycket bröstvävnaden lyfts fram. Och det är otroligt viktigt för att implantatets kant ska omges av tillräckligt med vävnad och varken synas eller kännas utifrån.

Vid din konsultation mäter vi därför bröstet och uppskattar hur vi ska gå tillväga för att få ett naturligt och proportionerligt resultat. Därefter väljer vi tillsammans ut en protes som passar din anatomi och dina önskemål.

Denna typ av implantat kostar lite mer. Å andra sidan blir resultatet proportionerligt och naturligt.

Vanligast och billigast. De runda proteserna ger ett något kortare ärr (som visserligen ändå knappt syns efter att sårmognaden är klar) och är utan risk för så kallad protesrotation.

Eftersom implantatet är runt kan man endast anpassa diameter och hur mycket bröstet lyfts fram. Dessa implantat ger ofta brösten en fylligare form upptill och är billigare. Det är den idag vanligaste implantatformen.

Praktiskt taget osynliga snitt. En analys av amerikanska plastikkirurgers val visar att en klar majoritet lägger snittet under bröstet, medan bara nio procent numera använder sig av snitt i armhålan. Dessutom visar färska data att snitt i armhålan medför en ökad förekomst av kapselproblem.

På vår klinik väljer vi att lägga snittet under bröstet av flera skäl. Främst för att ingreppet då kan göras mycket mer exakt och med mindre blödningsrisk. Det innebär också mindre risk för sena infektioner. Dessutom blir snittet oftast så gott som osynligt; det är ett otroligt tunt snitt som läggs i själva bröstfåran.

Bästa kombinationen. En amerikansk vetenskaplig studie publicerad 2013 visar att minst kapselproblem erhålls om man lägger snittet under bröstet, placerar protesen (av silikon!) under bröstmuskeln, använder antibiotikaskydd och att patienten är icke-rökare.

Utförlig konsultation. 
Vid din konsultation inför en eventuell operation går vi i detalj igenom hur ingreppet kommer att gå till. Vi informerar om både fördelar och risker med operationen och vilket implantat som skulle passa dig bäst. Självklart ska du komma med egna önskemål.

Du får även med dig en utförlig skriftlig information så att du kan tänka igenom ditt beslut hemma i lugn och ro.

OBS. Du får inte ha tagit produkter som ökar din blödningsrisk (omega 3, tran, Bamyl, Treo, Ipren och liknande preparat) innan eftersom risken för komplikationer då ökar.

Vi använder alltid moderna narkosmetoder. Kombinationen med vår narkosmetod och skonsam kirurgisk teknik gör att obehag efter operationen som svår smärta och illamående är förvånansvärt små och du återhämtar dig snabbt.

Före/efter.
Före/efter.
Före/efter.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss