pannlyft

Ansiktskirurgi, Pannplastik

- minska dina bekymmersrynkor för alltid

Lågt sittande ögonbryn är ett vanligt ålderstecken som tyvärr ofta gör att man uppfattas som trött eller irriterad. Rynkor i pannan är ett annat vanligt ålderstecken. Dessa problem kan vi åtgärda med ett enda ingrepp.

Med åldern kommer visdom och erfarenhet, men den sätter tyvärr även sina spår i ditt ansikte. Ett vanligt ålderstecken är alltmer sänkta ögonbryn som kan ge dig ett allvarligt och bekymrat uttryck.

Högt placerade ögonbryn däremot gör att du ser pigg och ungdomlig ut, och signalerar uppmärksamhet och intresse. Ett exempel är clowner som markerar sina ögonbryn för att se glada och positiva ut.

Dina ögonbryn har alltså stor betydelse för hur du uppfattas av andra, och kanske även hur du upplever dig själv.

Varaktigt resultat
Ett annat vanligt ålderstecken är rynkor i pannan. Varje gång du rynkar pannan och lyfter ögonbrynen, ”tränar” du upp din pannmuskulatur så att den så småningom ger bestående veck. Den kan till och med hamna i ett kramptillstånd av allt lyftande.

För att åtgärda sänkta ögonbryn och pannrynkor med ett varaktigt resultat krävs plastikkirurgi. Det kan vara bra att veta att det idealiska avståndet från pupill till ögonbryn på en vuxen kvinna anses vara 2,5 cm. Hos en man ska avståndet dock vara mindre.

Två tekniker
Ett pannlyft (ibland även kallat ögonbrynslyft eller pannplastik) innebär att vi mobiliserar pannans vävnader. För att kunna göra detta finns det två tekniker. Antingen lägger vi ett snitt i hårbotten, från öra till öra (bild 1). Vi kan även göra flera begränsade små snitt i hårbotten (bild 2), varifrån vävnaden sedan lossas med endoskopisk teknik (titthålsteknik).

pannlyft

Bild 1

pannlyft

Bild 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler åtgärder med ett ingrepp
Båda teknikerna gör det möjligt att komma åt flera muskler i pannan för att på ett effektivt sätt släta ut rynkor mellan ögonbrynen och vid näsroten. Därefter lyfter vi ögonbrynen för att ge ett piggare och mer ungdomligt utseende. Oftast justerar vi även övre ögonlocket samtidigt. När man lägger ett snitt från öra till öra kan man passa på att samtidigt också göra ett kindlyft. Ingreppen utförs alltid under narkos.

Före och efter bilder.

Patient 1

pannlyft 1 Helsingborg

pannlyft 2 Helsingborg

Patient 2

pannlyft 3 Helsingborg

Patient 3

pannlyft 4 Helsingborg

Patient 4

pannlyft 5 Helsingborg

Patient 5

pannlyft 6 Helsingborg

 

Comments are closed.