Pannlyft minskar dina bekymmersrynkor för alltid

Med åldern kommer inte bara visdom och erfarenhet. Åren sätter även sina spår i ditt ansikte. Vanliga ålderstecken är rynkor i pannan och sänkta ögonbryn som kan ge ett bekymrat eller trött och irriterat intryck. De här båda problemen åtgärdar vi med ett enda ingrepp.

Ögonbryn som är placerade en bit ovanför benkanten kring ögat och med en korrekt lutning gör att du ser pigg och ungdomlig ut och signalerar dessutom uppmärksamhet och intresse. Dina ögonbryn har stor betydelse för hur du uppfattas av andra och kanske även hur du upplever dig själv.

Bestående resultat. Ett vanligt ålderstecken är rynkor i pannan. Varje gång du rynkar pannan och lyfter ögonbrynen, ”tränar” du upp din pannmuskulatur så att den så småningom ger bestående veck. Och lyfter med pannmuskulaturen gör du när ögonbrynen sjunkit ner och du fått ett hudöverskott på övre ögonlocken, eftersom du förstått att annars ser du trött ut.

För att åtgärda sänkta ögonbryn och pannrynkor med ett bestående resultat krävs plastikkirurgi. Det kan vara bra att veta att det idealiska avståndet från pupill till ögonbryn på en vuxen kvinna anses vara 2,5 cm. Hos en man ska avståndet dock vara mindre.

En ytterligare aspekt är att yttre delen av ögonbrynet (”svansen”) sjunker ner hos de flesta eftersom pannmuskeln inte har något fäste där och att man därför inte kan lyfta den delen av ögonbrynet. Här krävs kirurgi för att kompensera detta. Observera att om svansen sjunkit ner rejält och man bara justerar övre ögonlockets överskott ser man mer ledsen ut efteråt.

De två viktigaste teknikerna. Ett pannlyft (ibland även kallat ögonbrynslyft eller pannplastik) innebär att vi friar pannans vävnader. För att kunna göra detta finns det två möjligheter. Antingen lägger vi ett snitt i hårbotten, från öra till öra (bild 1). Vi kan även göra flera begränsade små snitt i hårbotten (bild 2), varifrån vävnaden sedan lossas med endoskopisk teknik (titthålsteknik).

Bild 1.
Bild 2.

Fler åtgärder med ett ingrepp. Båda teknikerna gör det möjligt att försvaga flera muskler i pannan för att på ett effektivt sätt släta ut rynkor mellan ögonbrynen och vid näsroten. Därefter lyfter vi ögonbrynen för att ge ett piggare och mer ungdomligt utseende. Oftast justerar vi även övre ögonlocket samtidigt.

Vår erfarenhet är att mindre justeringar på framför allt yngre lämpligen utförs med endoskopisk teknik. Mer omfattande pannplastik med muskelkorrigeringar håller bäst efter öppen teknik.

Ett alternativ är ett så kallat direkt ögonbrynslyft. Man tar då bort hud ovanför själva ögonbrynet och får på så sätt ett lyft. Med dagens teknik blir ärren så gott som osynliga.

Vid snitt från öra till öra kan man samtidigt också göra ett kindlyft.

Under ingreppen använder vi moderna narkosmetoder. Obehag efter operationen som svår smärta och illamående är därför inte vanligt och du återhämtar dig snabbt.

Före/efter.
Före/efter.
Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)

Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss