Pannlyft

Pannlyft minskar dina bekymmersrynkor för alltid

Vanliga ålderstecken är rynkor och veck i pannan och att ögonbrynen sjunker ner. Detta ger ett bekymrat, trött och ibland strängt intryck. Båda problemen åtgärdar vi med ett enda ingrepp.

Ögonbryn som ligger ovanför ögonhålans benkant och har en tilltalande lutning gör att du ser pigg och ungdomlig ut och signalerar dessutom uppmärksamhet och intresse. Dina ögonbryn har alltså stor betydelse för hur du uppfattas av andra och kanske även hur du upplever dig själv.

Bild av patient som gjort pannlyft på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Pannlyft före/efter.
Bild av patient som gjort pannlyft på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Pannlyft före/efter.

Ett pannlyft ger bestående resultat.

Rynkor i pannan får du när du tvingas lyfta ögonbrynen (när de kasat ner) och övre ögonlocken (när de fått ett hudöverskott). Varje gång du rynkar pannan och lyfter ögonbrynen, ”tränar” du upp din pannmuskulatur så att den så småningom ger bestående veck.

För att åtgärda sänkta ögonbryn och pannrynkor med ett bestående resultat krävs plastikkirurgi.

Yttre delen av ögonbrynet (”svansen”) sjunker ner hos de flesta så småningom eftersom pannmuskeln inte har något fäste där. Detta leder till att man får svårt att se ordentligt åt sidorna. Om man då bara justerar övre ögonlocket (och inte ögonbrynen) blir inte resultatet perfekt och harmoniskt.

De två viktigaste teknikerna vid pannlyft.

Ett pannlyft (ibland även kallat ögonbrynslyft eller pannplastik) innebär att vi lossar pannans vävnader för att kunna lyfta dem till rätt position. Då finns två möjligheter. Antingen lägger vi ett snitt i håret från öra till öra. Alternativt gör man några små snitt i hårbotten och lossar vävnaden med endoskopisk teknik (titthålsteknik).

Fler åtgärder med ett ingrepp. Båda teknikerna gör det möjligt att försvaga flera muskler i pannan för att på ett effektivt sätt släta ut rynkorna mellan ögonbrynen och vid näsroten. Nästan alltid gör vi en lätt justering även av övre ögonlocket samtidigt för att få bästa estetik. Du får bära ett speciellt kompressionsbandage över pannan efter operationen för att läkningen ska gå optimalt.

Ett alternativ är ett så kallat direkt ögonbrynslyft. Man tar då bort hud ovanför själva ögonbrynet och får på så sätt ett lyft. Med dagens teknik blir ärren så gott som osynliga. Detta är en enklare och mer skonsam teknik.

Under ingreppen använder vi moderna narkosmetoder och du återhämtar dig snabbt.

 

Läs vad några av våra patienter tycker:

 

Är på återbesök hos Per efter ett ansikts- och pannlyft som gjordes i mars i år. Enormt nöjd med resultatet och känner mig 15 år yngre. Tack Å

 

Ögonlocks och ögonbrynslyft. Professionellt mottagande, behaglig narkos, smärtfri eftervård och ett förväntat resultat. Gör det! CR (mkt nöjd kund)

 

Ögonlocks och ögonbrynslyft!! Skulle göra om det alla dagar i veckan! Som jag har våndats och varit rädd för sövning, smärta etc. Så går allt på ett par timmar så sitter man i bilen hem igen och mår toppen. Så stor förändring bara efter en vecka. Känner mig lätt i pannan och inte tyngd som jag har varit. Kan prata hur mycket som helst om hur nöjd jag är att ha gjort detta. Tveka inte… Det är värt vart enda krona! Tusen Tack! All kärlek till Er på Alberius kliniken

 

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)