panna_bild

Pannlyft minskar dina bekymmersrynkor för alltid

Med åldern kommer inte bara visdom och erfarenhet. Åren sätter även sina spår i ditt ansikte. Vanliga ålderstecken är rynkor i pannan och sänkta ögonbryn som kan ge ett bekymrat eller trött och irriterat intryck. De här båda problemen åtgärdar vi med ett enda ingrepp.

Högt placerade ögonbryn däremot gör att du ser pigg och ungdomlig ut och signalerar uppmärksamhet och intresse. Dina ögonbryn har alltså stor betydelse för hur du uppfattas av andra och kanske även hur du upplever dig själv.

Bestående resultat. Ett annat vanligt ålderstecken är rynkor i pannan. Varje gång du rynkar pannan och lyfter ögonbrynen, ”tränar” du upp din pannmuskulatur så att den så småningom ger bestående veck.

För att åtgärda sänkta ögonbryn och pannrynkor med ett bestående resultat krävs plastikkirurgi. Det kan vara bra att veta att det idealiska avståndet från pupill till ögonbryn på en vuxen kvinna anses vara 2,5 cm. Hos en man ska avståndet dock vara mindre.

Två tekniker. Ett pannlyft (ibland även kallat ögonbrynslyft eller pannplastik) innebär att vi mobiliserar pannans vävnader. För att kunna göra detta finns det två tekniker. Antingen lägger vi ett snitt i hårbotten, från öra till öra (bild 1). Vi kan även göra flera begränsade små snitt i hårbotten (bild 2), varifrån vävnaden sedan lossas med endoskopisk teknik (titthålsteknik).

Bild 1.
Bild 1.
Bild 2.
Bild 2.

Fler åtgärder med ett ingrepp. Båda teknikerna gör det möjligt att komma åt flera muskler i pannan för att på ett effektivt sätt släta ut rynkor mellan ögonbrynen och vid näsroten. Därefter lyfter vi ögonbrynen för att ge ett piggare och mer ungdomligt utseende. Oftast justerar vi även övre ögonlocket samtidigt.

Vår erfarenhet är att mindre justeringar på framför allt yngre lämpligen utförs med endoskopisk teknik medan mer omfattande pannplastik med muskelkorrigeringar håller bäst efter öppen teknik.

Vid snitt från öra till öra kan man samtidigt också göra ett kindlyft. Ingreppen utförs alltid under narkos.

Före/efter.
Före/efter.
Före/efter.
Före/efter.

Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se