Ögonlocksplastik på Alberiusklinken

Ögonlocksplastik

Vi ger dig ett piggt och föryngrat utseende med ett riktat ingrepp, noggrant utvalt för att passa just dig.

När hudens elasticitet försämras får man ett överskott av hud både över och under ögat. Samtidigt försvagas de ligament som håller ögongloben på plats ju äldre du blir. Då sjunker ögat ner och pressar fram fettet runt ögat som gör att undre ögonlocken får påsar.

En ögonlocksplastik ska alltid föregås av en noggrann klinisk undersökning.

Man kan operera de övre och undre ögonlocken separat eller vid samma tillfälle.

Här är några helt vanliga exempel på vad vi kan åstadkomma. Den övre patienten är opererad med en undre ögonlocksplastik, medan det två nedre har genomgått både övre och undre ögonlocksplastik.

Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.

Övre ögonlocket och ögonbrynet är en samverkande enhet.

Om den yttre delen av ögonbrynet kasar ner orsakar det ett påtagligt hudveck vid sidan av ögat som skymmer sikten åt sidorna. Då bör man komplettera med ett lyft av ögonbrynen. Faktiskt upplever många som lyft sina ögonbryn ett helt nytt ljus och ser väldigt mycket bättre åt sidorna.

Om man inte har djupa veck i pannan och kring näsroten räcker det ofta med att vi gör ett direkt ögonbrynslyft (vi tar bort hud precis ovanför ögonbrynet; man får ett tunt närmast osynligt ärr) som lyfter undan mycket av överskottet på själva ögonlocket. Annars lämpar sig ett pannlyft bäst. När ögonbrynets läge blivit rätt så behöver vi bara justera lite grann på själva ögonlocket och sparar därigenom den fina huden där.

Från det övre ögonlocket tar vi framför allt bort överskottet av hud. Vi justerar lite av underliggande muskel för att konturen ska bli så ungdomlig som möjligt. Ibland rättar vi till fettet kring ögongloben, främst vid näsroten, och ibland fett som glidit ner från pannan. Det är viktigt att detta görs på ett försiktigt sätt så att man inte ser hålögd ut efteråt. Om ögonlocket förlorat lyftkraft och kasat ner över pupillen och skymmer sikten åtgärdar vi lyftmuskeln.

Undre ögonlocket och kinden fungerar också som en separat enhet.

Om du vill bli av med påsar under ögonen är undre ögonlocksplastik effektiv.

Påsarna består av hud och muskelvävnad, men ofta mest av frambuktande fett från ögonhålan. Ofta omplacerar vi fettet över den undre ögonhålans benkant för att minska mörka ringar under ögonen och skapa en jämn ungdomlig övergång mellan ögonlock och kind.

Vi förstärker ögonlockets spänst i förhållande till ögat när vi upptäcker en förslappning av ligamenten. Då korrigerar vi ofta även den yttre ögonvråns läge samtidigt, eftersom den annars lätt rundas av och glider ner.

Kind och kindlyft.

Med ökad ålder förlorar ju även kindens vävnader sin elasticitet. Detta gör att kinden ser tom och urgröpt ut av att kindens fettkudde glidit ner och gett ett djupare nasolabialveck.

Genom att utvidga undre ögonlocksplastiken något med ett kindlyft får men en mer ungdomlig kontur. Undre ögonlocket och kinden smälter fint ihop. Allt görs genom samma operationssnitt så man får inte fler ärr.

Vi tänker i anatomiska och funktionella enheter för att få bästa kosmetik och mest harmoni kring ögonen.

Ibland kan det räcka med en injektionsbehandling (Restylane / Juvéderm). Framför allt gäller detta om man har en diskret så kallad tårfåra (tear trough) in mot näsan .

Mer om dessa och andra injektionsbehandlingar under ”Injektionsbehandlingar”.

 

Lite tankar från våra patienter:

Till alla som läser detta! Efter min operation (ögon) har jag bara positivt att säga! Både om resultatet och det bemötande jag fick för under och efter operationen / V

 

Ögonlocks och ögonbrynslyft. Professionellt mottagande, behaglig narkos, smärtfri eftervård och ett förväntat resultat. Gör det! CR (mkt nöjd kund)

 

Ögonlocks och ögonbrynslyft!! Skulle göra om det alla dagar i veckan! Som jag har våndats och varit rädd för sövning, smärta etc. Så går allt på ett par timmar så sitter man i bilen hem igen och mår toppen. Så stor förändring bara efter en vecka. Känner mig lätt i pannan och inte tyngd som jag har varit. Kan prata hur mycket som helst om hur nöjd jag är att ha gjort detta. Tveka inte… Det är värt vart enda krona! Tusen Tack! All kärlek till Er på Alberius kliniken Kram TE

 

Tänkte vänta tills jag var 70 år med min övre ögonlocksoperation. Jättenöjd att jag gjorde det tidigare. Fint omhändertagande och mina ögon är ”piggare” och operationen var inte så farlig och med is efteråt så gick det fint. Stort Tack IN

 

Fick bort opererat mina tunga ögonlock. Allt fungerade mycket bra. Så från den dagen har jag sparkat ut den gamla damen som bodde i mitt hus och inflyttade en mycket piggare och 10 år yngre upplaga. Det är nu dags att gå i pension (67år) men det är det ingen som tror. Alla tror jag är 57 i stället. Så kram och tack till alla er. G-B

 

 

Har just vaknat och piggnat till efter en ögonlocksoperation. Känns bra. Lite slö, men bra. Har blivit så väl omhändertagen och har känt mig väldigt trygg, även om mina ben skakade av nervositet innan operation. Hade ont i axeln innan, sedan en vecka tillbaka och det tog ni verkligen hänsyn till och såg till att det kändes bra i den och att den låg bekvämt innan jag sövdes. Tack för allt! Ni har varit väldigt gulliga. H

 

 

Efter en vecka efter operation är jag tillbaks på återbesök för at ta bort stygn etc. Jag har fått utfört en övre och undre ögonlocksplastik. Då jag är en orolig o ”kontrollerande” person vill jag tacka Dr Alberius och hans personal för ett otroligt proffsigt bemötande o arbete (naturligtvis). Så lugn inför en operation har jag aldrig varit. Och det bästa: Aldrig någon smärta! De smärtstillande tabl. jag fick med kan de få i retur! Så alla tjejer: Nöj er inte med hängiga ögon. GÖR EN OPERATION! Här hos helproffsiga teamet! Inte någon smärta alls! Rena semestern! Hoppas på en fin vår, så jag kan visa mina glada fina ögon! Kommer att rekommendera kliniken till alla som vill höra på!! Kram B-M H

 

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)