Ögonlocksplastik på Alberiusklinken

Ögonlocksplastik

Vi ger dig ett piggt och föryngrat utseende med ett riktat ingrepp, noggrant utvalt för att passa just dig.

När hudens elasticitet försämras får man ett överskott av hud både över och under ögat. Samtidigt försvagas de ligament som håller ögongloben på plats ju äldre du blir. Då sjunker ögat ner och pressar fram fettet runt ögat som gör att undre ögonlocken får påsar.

En ögonlocksplastik ska alltid föregås av en noggrann klinisk undersökning.

Man kan operera de övre och undre ögonlocken separat eller vid samma tillfälle.

Här är några helt vanliga exempel på vad vi kan åstadkomma. Den övre patienten är opererad med en undre ögonlocksplastik, medan det två nedre har genomgått både övre och undre ögonlocksplastik.

Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.
Ögonlocksplastik före/efter.

Övre ögonlocket och ögonbrynet är en samverkande enhet.

Om den yttre delen av ögonbrynet kasar ner orsakar det ett påtagligt hudveck vid sidan av ögat som skymmer sikten åt sidorna. Då bör man komplettera med ett lyft av ögonbrynen. Faktiskt upplever många som lyft sina ögonbryn ett helt nytt ljus och ser väldigt mycket bättre åt sidorna.

Om man inte har djupa veck i pannan och kring näsroten räcker det ofta med att vi gör ett direkt ögonbrynslyft (vi tar bort hud precis ovanför ögonbrynet; man får ett tunt närmast osynligt ärr) som lyfter undan mycket av överskottet på själva ögonlocket. Annars lämpar sig ett pannlyft bäst. När ögonbrynets läge blivit rätt så behöver vi bara justera lite grann på själva ögonlocket och sparar därigenom den fina huden där.

Från det övre ögonlocket tar vi framför allt bort överskottet av hud. Vi justerar lite av underliggande muskel för att konturen ska bli så ungdomlig som möjligt. Ibland rättar vi till fettet kring ögongloben, främst vid näsroten, och ibland fett som glidit ner från pannan. Det är viktigt att detta görs på ett försiktigt sätt så att man inte ser hålögd ut efteråt. Om ögonlocket förlorat lyftkraft och kasat ner över pupillen och skymmer sikten åtgärdar vi lyftmuskeln.

Undre ögonlocket och kinden fungerar också som en separat enhet.

Om du vill bli av med påsar under ögonen är undre ögonlocksplastik effektiv.

Påsarna består av hud och muskelvävnad, men ofta mest av frambuktande fett från ögonhålan. Ofta omplacerar vi fettet över den undre ögonhålans benkant för att minska mörka ringar under ögonen och skapa en jämn ungdomlig övergång mellan ögonlock och kind.

Vi förstärker ögonlockets spänst i förhållande till ögat när vi upptäcker en förslappning av ligamenten. Då korrigerar vi ofta även den yttre ögonvråns läge samtidigt, eftersom den annars lätt rundas av och glider ner.

Kind och kindlyft.

Med ökad ålder förlorar ju även kindens vävnader sin elasticitet. Detta gör att kinden ser tom och urgröpt ut av att kindens fettkudde glidit ner och gett ett djupare nasolabialveck.

Genom att utvidga undre ögonlocksplastiken något med ett kindlyft får men en mer ungdomlig kontur. Undre ögonlocket och kinden smälter fint ihop. Allt görs genom samma operationssnitt så man får inte fler ärr.

Vi tänker i anatomiska och funktionella enheter för att få bästa kosmetik och mest harmoni kring ögonen.

Ibland kan det räcka med en injektionsbehandling (Restylane / Juvéderm). Framför allt gäller detta om man har en diskret så kallad tårfåra (tear trough) in mot näsan .

Mer om dessa och andra injektionsbehandlingar under ”Injektionsbehandlingar”.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)