Vi erbjuder injektionsbehandlingar med

· Restylane (”filler”)

· Botox (”rynkborttagare”)

Med Restylane kan man både behandla rynkor, ärr och acneärr, göra ansiktskonturering och läppförstoring. Effekten sitter i länge, men är inte permanent.

Botox används mest vid näsroten, i pannan och på de så kallade kråksparkarna vid ögat. Effekten sitter i 3 – 4 månader.

Mer information om injektionsbehandling med Restylane

Säkert och effektivt
. Restylane är en naturlig produkt som tillverkas i Uppsala. Hittills har över 20 miljoner injektionsbehandlingar med Restylane utförts. Det är världens mest använda produkt baserad på hyaluronsyra.

Biverkningar är sällsynta. Då de förekommer är de lindriga och beror främst på själva nålsticken (svullnad, blåmärken, ytlig hudinfektion, etc.). Vid en injektion i läpparna uppstår dock nästan alltid en svullnad som brukar sitta i 2-5 dagar.

Den amerikanska kontrollmyndigheten Food and Drug Administration, FDA, godkände redan 2003 Restylane för kosmetiska behandlingar. Restylane är även godkänd i Europa sedan flera år tillbaka.

Liknar kroppens egna ämnen. 
Restylane består av hyaluronsyra – en sockerart som finns normalt i din hud, men som minskar ju äldre du blir. Hyaluronsyran bidrar till ett hälsosamt och vitalt utseende. Huden återfår sin struktur och rynkor och veck slätas ut.

Restylane ger ett varaktigt resultat, men är inte bestående. Eftersom formen på ditt ansikte ändras med tiden är det en fördel. Hos de flesta håller resultaten i sig i ca 6 månader. Faktorer som hudtyp, ålder, livsstil och behandlingsområde spelar in. Dessutom varierar effektens hållbarhet även mellan olika varianter av Restylane.

För en maximal effekt bör du upprepa behandlingen ett par gånger om året.

Snabbt och enkelt. 
Eftersom en behandling bara tar några minuter och ger resultat direkt är det lätt att planera in din behandling – även för dig med en aktiv livsstil.

Restylane injiceras direkt under huden med en mycket tunn nål tills vi når önskat resultat. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen. En del önskar bedövningssalva på området som ska behandlas men den måste då appliceras ungefär en halvtimme innan själva injektionen för att ge effekt. Ibland gör vi ”frysbehandling” före injektionen men både vi och våra patienter tycker oftast inte det hjälper så mycket. Dessutom innehåller Restylane-sprutorna vi ger alltid lokalbedövningsmedel.

Vid läppförstoring ger vi alltid lokalbedövning eftersom just läpparna är extra känsliga.

Restylane Vital – invärtes ”hudsalva” ger huden fukt och volym och är mest användbar på tunn rynkig hud på kinder, överläpp, hals, handrygg och dekolletage och mot mörka ringar runt ögonen.

Restylane Vital är det senaste inom utvecklingen för hudföryngring och fukttillförsel. Det tillför fukt på djupet och återställer fuktbalansen inifrån så att huden ser fräsch och frisk ut. Hudens elasticitet förbättras. Restylane Vital motverkar även solskador och hudens naturliga åldrande. Det finns inga begränsningar för hur ofta du kan behandlas.

Mer information om injektionsbehandling med Botox

Botulinum toxin typ A (Botox, Vistabel) är ett äggviteämne som produceras av bakterien Clostridium botulinum. Ämnet blockerar nervsignalen till en muskel vilket gör att muskeln slappnar av och huden runt omkring ser slätare ut med färre rynkor. Effekten är tillfällig tills nerven har fått tillbaka sin funktion. Så länge muskeln blockeras kan huden återhämta sig och nya hudceller bildas som successivt minskar rynkan ifråga.

Successiv förbättring. 
Effekten sitter i 3-4 månader. När nerven hunnit repa sig börjar muskeln dra ihop sig som tidigare och rynkan återkommer. Man bör då utföra en ny behandling. Faktum är att upprepade injektioner ger allt bättre effekt på huden. Detta beror på att hudens ”muskelminne” försvinner och huden förblir då slät.

Botox kan användas på olika delar av ansiktet och halsen. Medlet ger störst effekt kring vecken vid näsroten, i pannan och på de så kallade kråksparkarna vid ögat. Effekten framträder först efter några dagar upp till ett par veckor efter injektionen. Många upplever att spänningshuvudvärk och migrän lindras efter injektion av ”arg-rynkan”. Injektioner i käkmuskeln (m masseter) vid muskelförstoring, efter att man t ex pressat tänder, brukar vara mycket effektiv. Vi behandlar framgångsrikt många patienter för störande svettning i armhålan.

Du kan fortsätta din dag precis som vanligt efter en behandlingen.

Få biverkningar
. Behandlingen är mycket säker och ger vanligtvis få biverkningar; lite svullnad eller möjligen ett litet blåmärke där injektionen skett. Enstaka individer får huvudvärk dagen efter injektionen. De kan även få (tillfällig) lokal muskelförsvagning.

Behandlingen får inte ges till gravida, till ammande kvinnor, till patienter med samtidig behandling av vissa speciella antibiotika (aminoglykosider) och patienter med neuromuskulära sjukdomar.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)

Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss