Halslyft eller halsplastik?

Olika tekniker att föryngra halsen

Åren sätter sina spår även på halsen. Halslyft och halsplastik är ingrepp med goda resultat.

Halslyft. Ibland tycker mina patienter att deras ansikten är bra men att huden på halsen blivit slapp och hängig. De önskar strama upp skinnet och ibland också ta bort ”hamsterpåsarna”. Hänget på halsen kan ju störa både praktiskt med klädseln och estetiskt.

Vi kan då erbjuda en mindre variant av ett ansiktslyft. Operationen inriktar sig på att förbättra och justera hud, muskel och fett begränsat till halsen.

Storleken på det ingrepp beror på hur mycket som skall justeras. Ofta måste man lossa all hud på halsen förutom den platta yttre halsmuskeln, platysma, som täcker större delen av halsen för att halsen ska se snygg ut.

Det krävs viss spänning när man lyfter halshuden för att resultatet ska bli optimalt vilket kan innebära att ärret precis i anslutning till bakre hårfästet kan bli något kraftigare. Den delen som ligger framför örat brukar dock bli nästan osynligt.

Operationen gör alltså halsen mer ungdomlig och gör det lättare att klä sig. Vid ett halslyft behövs narkos. Vi använder alltid moderna narkosmetoder. Obehag efter operationen som svår smärta och illamående är därför inte vanligt och du återhämtar dig snabbt. Du får bära ett speciellt kompressionsbandage vissa timmar på dagen och hela natten en tid framöver.

Det är viktigt att känna till att patienter som från början har häng med mycket fett på halsen får räkna med att resultatet håller något sämre.

 

Halsplastik. Denna teknik rekommenderar vi i första hand för äldre med hälsoproblem och som inte klarar en mer omfattande operation eller personer med ett lokalt hudöverskott centralt enbart.

En så kallad kalkonhals innebär ju överskott av hud över centrala delar av halspartiet. Ibland går det att bli av med denna överskottshud utan att göra ett helt halslyft eller ansiktslyft. Halsplastik är ett mindre omfattande ingrepp som leder till goda resultat i övergången mellan hakan och nyckelbensregionen. Man ska känna till att metoden ger ett ärr framtill på halsen som i värsta fall kan bli synligt. En patient som fått denna operation utförd visas nedan.

Före/efter.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss