Halslyft och halsplastik på Alberiusklinken.

Halslyft eller halsplastik?

Olika tekniker att föryngra halsen

Åren sätter sina spår även på halsen. Halslyft och halsplastik två olika sätt att komma tillrätta med detta och som båda ger goda resultat.

Halslyft. Vi erbjuder en mindre variant av ett ansiktslyft. Operationen justerar hud, muskel och fett på halsen för att få bort hamsterpåsarna och göra  halsen mer ungdomlig och lättare för dig att klä dig.

För dig som vill veta lite mer:

Omfattningen på ingreppet beror på vad som skall justeras. Vi använder en kombination av att lyfta både huden och den platta yttre halsmuskeln, platysma, som täcker större delen av halsen för att halsen ska se snygg ut.

Ärren (som går runt örat) brukar i praktiken bli nästan osynliga.

Vid ett halslyft behövs narkos. Vi använder alltid moderna narkosmetoder så du återhämtar dig snabbt. Du får bära ett speciellt kompressionsbandage vissa timmar på dagen och hela natten en tid framöver.

Bild av patient som gjort halslyft på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.

Halsplastik. Denna teknik rekommenderar vi i första hand för äldre med hälsoproblem och som inte klarar en mer omfattande operation eller personer med ett strikt centralt hudöverskott.

Halsplastik är alltså ett mindre omfattande ingrepp som utförs i lokalbedövning. Det ger goda resultat men också ett ärr framtill på halsen. En patient som fått denna operation utförd visas nedan.

Bild av patient som gjort halsplastik på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Halsplastik före/efter.

 

Läs gärna vad några av våra patienter tycker:

 

Hals operation den 31 jan, återbesök idag. Jag mådde riktigt dåligt av sladdret under hakan som blev mer påtagligt för varje år. Resultatet är en STOR förbättring, jag är så nöjd och det blev så snyggt. Men det tog lite tid att komma tillbaka till full rörelseförmåga (4 månader), och stelheten satt kvar längre. Per är en professionell och all personal mycket kompetent och vänlig (inkl. Per). Jag rekommenderar kliniken utan ett ögonblicks tvekan. Och jag är så glad att jag gjorde detta. S ,63

 

Bäste Per! Tack för ett ur proffsigt bemötande, en skicklighet utförd halsplastik och en god uppföljning! Du har verkligen förgyllt mitt liv! Tack också syster Camilla för din omhändertagande insats. Ha det fortsatt gott! Vänligen ACB

  

Jag har gjort ett hals- och kindlyft och är mycket nöjd. Det är bland det bästa jag gjort i livet. Och jag trivs mycket bättre med mig själv nu. Har blivit så väl bemött, och personalen och miljön är jätteskön. Toppen!

 

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)