Halslyft eller halsplastik?

Olika tekniker att föryngra halsen

Åren sätter sina spår även på halsen. Halslyft och halsplastik två olika sätt att komma tillrätta med detta och som båda ger goda resultat.

Halslyft. Vi erbjuder en mindre variant av ett ansiktslyft. Operationen justerar hud, muskel och fett på halsen för att få bort hamsterpåsarna och göra  halsen mer ungdomlig och lättare för dig att klä dig.

För dig som vill veta lite mer:

Omfattningen på ingreppet beror på vad som skall justeras. Vi använder en kombination av att lyfta både huden och den platta yttre halsmuskeln, platysma, som täcker större delen av halsen för att halsen ska se snygg ut.

Ärren (som går runt örat) brukar i praktiken bli nästan osynliga.

Vid ett halslyft behövs narkos. Vi använder alltid moderna narkosmetoder så du återhämtar dig snabbt. Du får bära ett speciellt kompressionsbandage vissa timmar på dagen och hela natten en tid framöver.

Halsplastik. Denna teknik rekommenderar vi i första hand för äldre med hälsoproblem och som inte klarar en mer omfattande operation eller personer med ett strikt centralt hudöverskott.

Halsplastik är alltså ett mindre omfattande ingrepp som utförs i lokalbedövning. Det ger goda resultat men också ett ärr framtill på halsen. En patient som fått denna operation utförd visas nedan.

Före/efter.

Kontakta gärna vår koordinator Camilla för mer information (042-12 15 17)


Kontakta oss

Alberius-kliniken
Karl X Gustavs gata 61 B
254 40 HELSINGBORG
Telefon: 042 - 12 15 17
info@alberiuskliniken.se

Följ oss