ansiktslyft

Ansiktslyft, bli den du är med en säker och avancerad metod

Vi har inte hittat källan till evig ungdom än. Men med dagens teknik kan vi återskapa delar av den. Om du vill slippa åldersrynkor, hängande kinder och hals utan att få ett opererat utseende med alldeles för stram hud, kan vi hjälpa dig. Du kommer att se naturlig ut med en ungdomlig fräschör.

OBS! Ingreppet gör att ditt ansikte kommer att se yngre ut än vad det annars skulle ha gjort. Vänta inte i onödan. Njut av en uppfräschning nu när du har glädje av den!

Ett av de mest effektiva sätten att ge dig ett yngre och fräschare utseende är ett väl utfört ansiktslyft. Vi använder oss av en särskild teknik som tagits fram av plastikkirurger som klassats bland världens bästa ”ansiktslyftare” enligt amerikanska W Magazine.

 

Välj plastikkirurg med omtanke. Per Alberius har gått i lära hos några av världens främsta estetiska ansiktskirurger och använder nu sina kunskaper på Alberius-kliniken i Helsingborg.

Vi kan hjälpa dig att bli av med åldersrynkor och hängande kinder och hals utan att utseende ser opererat ut.

 

Ansiktslyft. När du åldras är det här de vanligaste ålderstecknen i ansiktet:

- Fettet i ditt ansikte tunnas ut och försvinner ju äldre du blir, och det naturliga fyllnaden i ansiktet minskar. Detta brukar framför allt synas kring ögon och tinning, på kinder och på läppar.

- Solens strålar skadar hudens elastiska fibrer och orsakar fina rynkor runt ögon och läppar liksom färgade hudförändringar. I värsta fall kan de leda till hudcancer.

- Hängande överskottshud på ögonlock, kinder och hals.

Tyvärr räcker det inte att bara strama upp huden för att minska dessa ålderstecken. För ett optimalt resultat behövs fler strategier.

Bruce F. Connell Ansiktslyft

Dr Bruce F. Connell

Timothy J. Marten plastikkirurg

Dr Timothy J. Marten

 

 

 

 

 

 

 

 

Teknik i världsklass. Tekniken vi använder på vår klinik har framför allt tagits fram av den numera pensionerade dr Bruce F. Connell (Santa Ana, Kalifornien). Tekniken vidareutvecklades av amerikanerna James M. Stuzin (Miami) och Timothy J. Marten (San Francisco), som båda har klassats bland världens fyra främsta specialister på ansiktslyftning enligt W Magazine (augusti 2001). Docent Per Alberius har utbildats hos dessa.

James M. Stuzin ansiktslyft

Dr James M. Stuzin undervisar docent Alberius

 

 

 

 

 

 

 

För ett gott och bestående resultat krävs en grundlig analys och en genomtänkt behandlingsplan.

Ett väl utfört ansiktslyft kommer inte att förändra ditt utseende, utan ge ett naturligt uppfräschat intryck.

Metod SMAS. År 1976 publicerade franska plastikkirurger en anatomisk beskrivning av det djupa vävnadslagret under hudfettet i kinden som kallas för SMAS; Superficial Musculo-Aponeurotic System. Metoden innebär att vi lossar huden mycket ytligt över kinden, men lite djupare på halsen där både hud och den ytliga halsmuskeln friläggs (bild 1: grå zon). Sedan friar vi kindens SMAS framåt (bild 1: grön zon) för att kunna lyfta utan motstånd.När den ytliga halsmuskeln lyfts får halsen en vacker kontur. Ofta stabiliseras denna muskel även centralt på halsen.

 

ansiktslyft

Ansiktslyft

Vad vill man åtgärda med en ansiktslyftning? Det man i första hand brukar vilja åtgärda är hänget på halsen och kindernas hudöverskott som ofta glider ner över underkäkskanten i takt med ökad ålder (s.k. hamsterpåsar). Vecket mellan näsan och mungipan brukar djupna och bli mer markerat.

Ibland djupnar även fåran mellan mungipan och hakan, vilket gör att mungipan glider ner och ger ett surt intryck. Dessutom blir kinden flack och det undre ögonlocket påsigt. Det kan tvärtom bli alldeles urskålat med en skarp övergång mellan det undre ögonlocket och kinden.

Allt detta måste åtgärdas.

Rutin med fett-transplantion. Eftersom ansiktets underhudsfett gradvis tunnas ut och försvinner med åldern bör även detta åtgärdas. Därför har vi som rutin att även göra en fettransplantation (se nedan) samtidigt med själva ansiktslyftet. Då får ditt ansikte en bättre kontur och fräschare, ungdomligare hud.

Du kan även komplettera med andra injektionsbehandlingar som Botox och Restylane (se Injektionsbehandlingar).

När är det dags för ett ingrepp? Det är ett individuellt beslut, men de flesta som gör ett ansiktslyft är mellan 40-60 år. Men vi har även utfört ansiktslyft på kvinnor i 75- till 80-årsåldern med gott resultat, utan att deras hälsa på något sätt påverkats negativt.

Varning för genvägar. En ansiktslyftning kan utföras på många sätt. Idag hårdlanseras en del mycket förenklade metoder där det viktigaste verkar vara att få korta ärr. Men med dessa ingrepp löser man inte de grundläggande problemen. De ger kortvariga resultat och kan i värsta fall t.o.m. förvanska ditt utseende och ansiktets kontur.

Ibland räcker det med mindre åtgärder, framför allt för yngre personer. Om hänget på halsen inte är så stort kan vi mycket väl minska ärrens längd bakom örat och då blir ingreppet mindre omfattande.

Hur långa blir ärren? Det varierar. Längden beror på hur mycket som ska korrigeras. De som gör s.k. lunchlyft lockas ofta av att slippa långa ärr.

Men med rätt teknik blir även de längre ärren i stort sett osynliga. Vi ser till att det inte finns någon spänning i huden. Med vår teknik slipper du både synliga ärr och får ett mycket naturligare resultat.

Alla plastikkirurger klarar inte av denna sorts operation då den är tekniskt krävande, tar längre tid och ger mindre förtjänst.

Hur länge håller ett ansiktslyft? En nyligen publicerad amerikansk vetenskaplig artikel som undersökte långtidsresultatet av bland annat den teknik Alberius-kliniken använder uppgav att genomsnittsresultatet är över 10 år. Hållbarheten beror på faktorer som till exempel vid vilken ålder ingreppet görs, din hälsa, arv, hudens tänjbarhet, styrka och hållbarhet, eventuell användning av kortisonpreparat, solskador, rökning och viktstabilitet. Och självklart om du sköter dig efter operationen.

Vi vet att halsens hud åldras annorlunda än ansiktets. Man ser det på att halslyftet ofta inte varar lika länge som ansiktets och att man därför i regel får räkna med en tidigare justering på halsen.

Avgörande är också kirurgens kunskap och erfarenhet och den teknik som använts vid operationen.

Första operationen mest effektiv. Det blir allt vanligare att kvinnor hinner göra flera ansiktslyft. Men det är då viktigt att känna till att den stora förändringen vid den första operationen (om den är väl utförd) är svår att uppnå igen. Vid upprepade ingrepp blir ingreppet mer specialinriktat. Det går inte att vinna ett tiotal års föryngring mer än en gång.

Även riktade åtgärder. Självklart beror ingreppets omfattning på hur mycket du behöver korrigera. Om det till exempel bara handlar om halsen eller bara kinden, kan vi fokusera enbart på dessa områden. Detta diskuterar vi tillsammans på en konsultation.

Kan jag göra ett lunchlyft? Det talas mycket om förenklade ansiktsingrepp, s.k. lunchlyft. Det finns både för- och nackdelar med dessa.

Till det positiva hör att det är kort operationstid, kanske lite kortare ärr och kortare läkningstid, vilket även innebär att kostnaden för operationen ofta blir lägre.

Men det finns även nackdelar. Vanligtvis frigör man kindens och halsens vävnader från deras nuvarande nerglidna position och återför dem utan spänning till den ursprungliga nivån. Vid de förenklade teknikerna blir placeringen av de vävnader som har glidit ned inte korrekt. Och resultatet står sig oftast inte så länge.

Kan man använda laser istället? Man talar ibland om att göra ansiktlyftning med laser, men då behandlas bara ythuden. Lasern ger en ytlig brännskada som stimulerar tillväxt av kollagenrik vävnad, vilken drar ihop huden. Någon korrektion av underliggande vävnad får man alltså inte.

Tips. Gör en fett-transplantion samtidigt. Vid en fettransplantation hämtas fettet från din egen kropp, från ett område där du har ett överskott. Det brukar ofta bli från ena låret. Fettet förbättrar hudens kvalitet, men framför allt ger det en mjukare och mer ungdomlig ansiktsform.

Bara lätt svullnad. Tack vare en speciell lösning som sprutas in i huden vid operationsstarten brukar svullnaden bli förvånansvärt begränsad, liksom missfärgning och smärta. Ingreppet utförs i regel under lätt-narkos. Ofta utförs ögonlocksplastik och pannlyft vid samma tillfälle.

Vi rekommenderar att du efter ingreppet har kontakt med en kunnig hudterapeut som hjälper till att hålla din hud i gott skick.

Före/efter.
ansikte_3_ny2

 

 

Comments are closed.