Ansiktslyft på Alberiusklinken

Ansiktslyft

Bli den du är med avancerade men säkra tekniker

Vi använder oss av flera tekniker som tagits fram av plastikkirurger som klassats bland världens bästa.

Vi får ofta frågor kring ansiktslyftning och det visar sig att många tror att det i stort bara finns ett sätt att göra en sådan. Och många tror att man bara drar i huden. Detta är helt fel. Den teknik som plastikkirurgen väljer att använda är avgörande för om resultatet ska bli naturligt och hållbart. Ett ansiktslyft tar tid (hos oss minst fyra timmar) och kräver minutiös noggrannhet och är en tekniskt avancerad operation när den utförs rätt.

Ta en titt på denna film så ser du hur vi gör och tänker. Vi har i många år inriktat oss på avancerad och säker ansiktskirurgi.

 

Välj plastikkirurg med omtanke. Per Alberius har gått i lära hos några av världens främsta estetiska ansiktskirurger och använder nu sina kunskaper på Alberius-kliniken i Helsingborg.

 

Många patienter är rädda för att ett ansiktslyft medför att de blir för strama och onaturliga i ansiktet. Risken för detta är i princip noll med vår teknik. Möjligen kan man uppleva att det är för stramt första veckan. Personer som i förhållande till sin ålder ser onaturliga och stela ut i ansiktet (som vissa nordamerikanska kändisar) har inte fått detta av en utan av flera ansiktslyft i kombination med flera aggressiva hudbehandlingar (laser- och kemisk peeling).

Ibland kan det tvärtom vara så att vissa patienter inte upplever att deras hud blev tillräckligt stram. Efter några veckor upplever vissa att huden som initialt var stram nu har blivit lösare och de funderar då på om man lyft för lite. Detta beror på att huden har så kallade viskoelastiska egenskaper som gör att huden efter en tid vill tillbaka till sin ursprungliga ”konsistens”. Huden är en levande vävnad och man kan inte sträcka hur mycket som helst utan att äventyra blodförsörjningen. Innan huden är lika lös och slapp som före operationen har det dock i regel gått 10-15 år, varför man populärt brukar säga att en ansiktslyftning varar så länge (mer om detta nedan).

Teknik i världsklass. En del av de tekniker vi använder på vår klinik har tagits fram av dr Bruce F. Connell (Santa Ana, Kalifornien), en gigant inom den mer avancerade ansiktlyftningstekniken och hans ”elev” Timothy J. Marten (San Francisco). Vi använder också flera tekniker av de italienska plastikkirurgerna Giovanni Botti och Mario Pelle Ceravolo.

SMAS. Tekniken för ansiktskirurgi ändrades dramatiskt när man på 70-talet kunde definiera ett djupare vävnadslager under huden som kallas för SMAS (Superficial Musculo-Aponeurotic System). Att arbeta just med SMAS (inte huden!!) gör lyftet naturligt och ger hållbarhet. När vi lossat huden ytligt över kind och hals kan vi fria SMAS och sedan lyfta vävnaderna utan motstånd.

Fett-transplantion. Eftersom ansiktets underhudsfett gradvis tunnas ut och försvinner med åldern kompletterar vi ofta med en fettransplantation samtidigt. Då får ditt ansikte en bättre kontur och fräschare, ungdomligare hud.

Man kan också komplettera med injektionsbehandlingar som Botox och Restylane / Juvéderm (se Injektionsbehandlingar) om man föredrar det.

Varning för genvägar. Våra ansiktslyft tar minst fyra timmar för att vi ska hinna utföra alla detaljer. Enkla och snabba metoder ger kortvariga resultat och kan i värsta fall t.o.m. förvanska ditt utseende och ansiktets kontur.

När är det dags för ett ingrepp? Det är ett individuellt beslut, men de flesta som gör ett ansiktslyft är mellan 40-60 år. Men vi har även utfört ansiktslyft på kvinnor i 75- till 80-årsåldern med gott resultat, utan att deras hälsa på något sätt påverkats negativt.

Hur långa blir ärren? Längden på ärren spelar egentligen mindre roll, det viktiga är hur de ser ut. Vår teknik ger knappast synliga ärr alls.

Hur länge håller ett ansiktslyft? Man brukar säga kring 10 år men eftersom hudens egenskaper försämras successivt med åldern håller ett ansiktslyft som görs när du är 50 år resultatmässigt bättre än ett som görs vid 70 år.

Faktorer som spelar roll är till exempel vid vilken ålder ingreppet görs, din hälsa, arv, hudens tänjbarhet och styrka, eventuell användning av kortisonpreparat, solskador, rökning och viktstabilitet. Och självklart om du sköter dig efter operationen.

Vi vet att halsens hud åldras annorlunda än ansiktets. Man ser det på att halslyftet ofta inte varar lika länge som ansiktets och att man därför i regel får räkna med en tidigare justering på halsen.

Första operationen mest effektiv. Det blir allt vanligare att kvinnor hinner göra flera ansiktslyft. Men det är viktigt att känna till att den stora förändringen vid den första operationen är svår att uppnå igen.

Förvånansvärt lite svullnad. Tack vare en speciell lösning som sprutas in i huden vid operationsstarten och att vi minutiöst söker stilla alla eventuella småblödningar brukar svullnaden efter våra operationer bli förvånansvärt begränsad, liksom missfärgning och smärta.

Under ingreppen använder vi moderna narkosmetoder så du återhämtar dig snabbt. Ofta utförs ögonlocksplastik och pannlyft vid samma tillfälle.

Varför inte ett lunchlyft? Det talas mycket om förenklade snabba ansiktsingrepp. Till fördelarna med dessa hör att de har en kort operationstid (vilket innebär att kostnaden ofta blir lägre), kanske lite kortare ärr och kortare läkningstid. Men eftersom det är viktigt att dessa lyft ska gå snabbt hinner man inte åtgärda alla detaljer. Slutresultatet blir därför inte så bra och de står sig oftast inte så länge.

Kan man använda laser istället? Behandling med laser inriktar sig bara på den ytliga huden. Lasern ger en ytlig brännskada som stimulerar tillväxt av kollagenrik vävnad, vilken drar ihop och stärker huden. Någon korrektion av underliggande vävnad får man alltså inte.

Män. Ansiktslyftning hos män är fortfarande inte så vanligt som hos kvinnor. Och rent tekniskt är det viss skillnad mellan könen. Männens underhudsvävnad är hårdare och mindre elastisk, ärren blir ofta mer synliga och svårare att dölja på grund av tunnare och mindre hårväxt. Ett annat problem är att skäggväxten kommer närmare örat (vi försöker minska antalet hårfolliklar). Kanske är det också så att ansiktslyftning anses mindre socialt accepterat hos män.

Glöm inte vårda huden efteråt. Vi rekommenderar att du efter ingreppet noga vårdar din hud hos en kunnig hudterapeut som hjälper till att hålla din hud i gott skick. Då står sig resultatet bättre. Vår Charlotte hjälper dig gärna.

Till slut. Ansiktslyftning är ett relativt omfattande ingrepp och de första dygnen efter operationen kan man känna sig ganska tagen även om man inte direkt har så ont. Man kan känna sig lite nedstämda några dagar, men detta snabbt släpper när man tar av huvudförbandet. En viss känsla av styvhet och stelhet i kinden och på halsen är vanlig till att börja med och man kan känna små ojämnheter under huden i några veckor. Detta är en läkningsreaktion som minskar efter hand och dessa förändringar är osynliga för andra än patienten själv.

Känseln i huden kring ärren är nedsatt till att börja med. Nya små hudnerver växer successivt in i dessa områden och då känner man att det sticker till, kliar eller bränner till runt ärren.

Resultatet blir hos de flesta patienter en markant förbättring och patienterna uppger att de ser yngre och fräschare ut. Hur nöjd du blir beror på flera faktorer. Den viktigaste är att du fått en realistisk bild av vad man kan uppnå i ditt specifika fall.

Nedan följer några bilder. Vi har problem med att visa bilder av alla de ansiktslyftningar vi gjort eftersom patienterna nästan alltid vill vara anonyma.

 

Läs vad några av våra patienter skriver:

 

Med sorg o glädje är jag här för att avsluta efter ett ansiktslyft som blivit mycket bättre än jag vågat drömma om. Per Du är bäst å de visste ju jag. Kram K

 

Jag opererade ett ansiktslyft våren 2016. Jag blev lite chockad i början för jag kände inte igen mitt ansikte, MEN det tog inte många veckor innan jag älskade det. Nu har det gått drygt ett år och jag är så otroligt nöjd med resultatet. För en dryg vecka sedan har vi nu kompletterat med ett direkt ögonbrynslyft. Återigen, direkt efter operationen studsade jag för jag kände inte igen mig, men det har bara tagit några dagar så älskar jag det. Jag är så himla nöjd med omhändertagandet av all personal här. Jag har haft tusen frågor till Per i mail och han svara alltid samma dag. Jag 48 år, glad att jag tog steget

 

Tack Per och hela ditt gäng för en fantastiskt positiv upplevelse. Efter ansiktslyft o ögonplastik för en vecka sedan, ser jag jättefin ut. Har mått bra hela tiden och kunde åka hem utan problem direkt efter uppvaknandet. Inte ont någonstans och inget illamående över huvud taget. LI

 

Vill bekräfta Dig Per för ditt tålamod och din stora skicklighet. Känner mig som en ny och ”bättre människa” efter ansiktslyftet. Med vänlig hälsning YÅ

 

Efter mycket funderingar beslutade jag mig för att ”lyfta ansiktet”. Jag hade svårt att acceptera att mitt yttre åldrades men ”inuti” var jag fortfarande ung. Nu efter operationen är jag mycket nöjd. Gladare varje dag då jag tittar mig i spegeln. En otroligt skicklig utförd operation med fantastisk personal. Tack E

 

Och vill du har mer information så kontakta gärna vår koordinator Camilla (042-12 15 17)

Bild av patient som gjort ansiktslyft på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Ansiktslyft före/efter.
Bild av patient som gjort ansiktslyft på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Ansiktslyft före/efter.
Bild av patient som gjort ansiktslyft på Alberiusklinken. Före operation och efter operation.
Ansiktslyft för/efter.